Referensprojekt

Kv Röken 22

Kv Röken 22

Vi har tecknat kontrakt med Hembla att bygga nytt kontor för deras verksamhet i Norrköping samt att bygga 24 nya smålägenheter i Kv Röken. Arbetet startar i september 2021 och färdigställs under 2022.

TB-bil

TB-bil

För Gamlebro AB utför vi en hyresgästanpassning åt TB-bil. Inflyttning i juni 2022.

Kv Gripen Aspia

Kv Gripen Aspia

I kv Gripen fortsätter arbetet med en hyresgästanpassning för Aspia som flyttar in i september 2022.

Kv Kronan PWC

Kv Kronan PWC

PWC blir nästa tillskott i de fantastiska kontorslokalerna i Teleborgen Kv Kronan. Inflytt sker i sept 2022.

Kv Kapellhorvan

I Kv Kapellhorvan har vi färdigställt en Direkten butik och arbetet fortsätter nu med en rejäl ansiktslyftning av ICA Strömmen som också kraftigt utökar sin yta. Heimstaden är fastighetsägare och projektet ska färdigställas under våren/sommaren 2020.

Burgers & Bangers

Vi har varit med och byggt den fantastiska restaurangen Burgers & Bangers som ligger på Trädgårdsgatan i Norrköping. Den har en alldeles fantastisk miljö och underbar mat. Projektet färdigställdes hösten 2019.

House of iDeal

I kvarteret Gripen händer det mycket. Vi har rivit ur en hel del ur det gamla huset som förut huserade Pub Wasa. Här kommer det så småningom att bli toppenfina lokaler för iDeal of Sweden. Uppdragsgivare är Magnentus.

Kv Bensinen

Vi uppför nya lokaler på Risängen i Norrköping för lager och kontor. Uppdragsgivare är Bronsfastigheter och projektet ska färdigställas under sommaren 2019.

DeGeer kliniken

I Kv Gripen bygger vi om för en ny tandläkarklinik som öppnar i början av 2020.

Överförmyndarenheten

I Kv Kronan bygger vi om ett våningsplan för Överförmyndarenheten. Inflyttning i december 2019.

Brandskada Källvindsgatan

På uppdrag av Hembla återställer vi ett brandskadat yttertak i centrala Norrköping. 

Kv Amerika

I Miljösäcks fd lokaler har vi fått i uppdrag av Estate Concierge att bygga om ett garage och tillhörande kontor mm. Projekttid är dec 2020-mars 2021. Beställare är FastPartner.

Returpack

I ett Partneringprojekt som pågår hela 2021 bygger vi om och till för Returpack vid deras anläggning i Norrköping.

Postnord/Bauhaus

Vid Norrköpings senaste stora tillskott på lagermarknaden har vi blivit anlitade av Infrahubs för att utföra Byggentreprenaden vid det över 70000 m2 stora lagret.

Niso Kebabprodukter

Vi gör en tillbyggnad åt Niso Kebabprodukter i Norrköping. Arbetet utförs under vintern/våren 2021.

Wij Herresäte

Vi har i slutet av mars 2021 påbörjat byggnationen av en maskinhall mm på Wij Herresäte. Mikael Ståhl är beställare och projektet pågår till och med oktober 2021.

Nordic Soda

I Kv Strömbrytaren bygger vi nya lokaler för Nordic Soda på uppdrag av Estate Concierge. Inflyttning april/maj 2021.

Kv Exporten 7

Tillsammans med Estate Concierge utvecklar vi en gammal industrifastghet till moderna kontors- och verkstadlokaler. Projektet beräknas vara färdigställt under sommaren 2021.

Kv Tullhuset 2

Grundförstärkningen i Kv Tullhuset 2 närmar sig slutet.

ICA Smedby

ICA Smedby står inför en ordentlig om- och tillbyggnad som vi ska utföra på uppdrag av Rickard och Ann som också driver butiken. Projekteringen påbörjades vintern 2017-2018 och byggandet pågår från v32 2018 till våren 2019. Projektet utförs med ett partneringupplägg.

Kv Bruket 8, Vianor

På uppdrag av Estate Concierge och Estate Consulting ska vi under året uppföra en ny däck- och bilverkstad åt Vianor på Risängen i Norrköping. Arbetet är påbörjat i maj.

Magnentus Teleborgen, Kv Kronan 8

Magnentus fortsätter att utveckla innerstaden och vi är med på resan. Nu har turen kommit till den tråkiga betongfasaden i Kv Kronan 8 som får ett rejält ansiktslyft med stora fönsterpartier. Invändigt blir det lokalanpassningar av högsta klass. Projektet pågår hela 2018 och en bit in på våren 2019. 

Comfort Hotel Norrköping

Byggtec har förvandlat två av Norrköpings äldsta fastigheter till ett toppmodernt hotell. Comfort Hotel Norrköping invigdes våren 2016 och hade innan dess genomgått en komplex och omfattande om- och tillbyggnad för att uppfylla dagens höga krav på bland annat komfort, tillgänglighet och brand.

Projektet innehöll många utmaningar vilket ställde höga krav på både yrkesarbetare och projektledning. Särskilt ljud– och brandkrav är svåra att uppnå i gamla byggnader. Hotellet ligger dessutom vid en av Norrköpings mest trafikerade gator vilket ställer extra höga krav på ljuddämpning.

SCANDIC CITY, NORRKÖPING

Vi har rivstartat det stora projektet med Om- och Tillbyggnaden av Scandic City i centrala Norrköping. Det är ett spännande Partneringprojekt med fastighetsägaren Renströmmen Förvaltning AB och deras hyresgäst Scandic samt grannen Magnentus på vars tomt vi också bygger. Vi startade arbetet med systemhandlingar våren 2017 och har nu efter detaljplanearbete och arkeologi börjat med bygget. Etapp 1 färdigställs våren 2019 och hotellet får då en ny restaurang, reception samt ett 70-tal nya hotellrum som byggs ovanpå ett nytt underjordiskt garage. Etapp 2, Ombyggnad av befintlig reception och frukostmatsal är färdigställd och nu har vi påbörjat Etapp 3 som innebär renovering av ca 100 hotellrum.

Kv Bronsen-EKO

För Eurocommercials räkning har vi fått förtroendet att i samarbete med Team Projektpartner förvandla K-rautas tidigare lokaler vid Ingelsta till EKO Stormarknad. Arbetet pågår fram till hösten 2020.

Magnentus City Corner

Vi har fått i uppdrag att utföra omfattande ombyggnad av kontorslokaler och fasader i Magnentus nya kvarter, Kv. Gripen. Projektet påbörjas i september 2017 och färdigställs under 2018.

Magnentus Tower

Magnentus Tower är ett stort projekt som med sin spektakulära fasad sticker ut i Norrköping. Det är ett kontorshus på 10 våningar som innehåller ca 6000 m2 toppmoderna kontorslokaler samt ett garage i källaren. Byggnaden har uppförts med stort fokus på miljön och är certifierad enligt Miljöbyggnad Guld.

I detta projekt har vi 3 st uppdrag. Vi har uppdraget som byggledare där vi bistår fastighetsägaren i hyresgästfrågor samt i de entreprenader som utförs. Vi har en platschef för hela projektet samt att vi på byggentreprenad utför alla hyresgästanpassningar.

Kv Kronan LFV

I kvarteret Kronan fortsätter vi nu med ett projekt åt Magnentus där Luftfartsverket ska flytta in på ett helt våningsplan. Projektet påbörjades i september och inflyttning sker till årsskiftet.

Kv. Plinten 17

Vi bygger ny verkstad och kontor åt Roslagens Värmemontage AB. Detta är ett nybyggnadsprojekt där vi hjälpt till från första skissen. Projektet utförs i samarbete med Torpheimergruppen AB som är vår uppdragsgivare. Påbörjas under juli 2017 och färdigställdes i mars 2018.

Kv Ångan

Kuddby Trädfällning bygger nya lokaler på delad Totalentreprenad där vi utför stomkomplettering och inredning samt ytskikt. Klart i början av 2021.

Kv Kardusen 14

På uppdrag av Subnova Square AB bygger vi om butikslokaler vid Ljuratorget till moderna hyreslägenheter. Projektet startade i augusti och ska vara inflyttningsklart till årsskiftet 20/21.

Kvarteret Kronan

Genom att utnyttja den fria höjden på innergården och bygga ett parkeringsdäck i två plan lyckades vi skapa nya och välbehövliga parkeringsplatser i kvarteret Kronan. Innergården hade bara en trång infart så vi var tvungna att lyfta in de stora betongplattorna med tornkran från gatan. Dessutom ligger parkeringsanläggningen ovanpå ett skyddsrum med de utmaningar som det innebär. Totalt skapades 25 nya p-platser.

Kv. Kålfjärilen

Vi har fått i uppdrag att bygga nya lokaler åt Fukt- och saneringsteknik AB. På totalentreprenad utför vi detta uppdrag i samarbetsformen Partnering. Byggstart under augusti 2017 och färdigt under våren 2018.

KL Industri

KL Industri i Finspång bygger till sina lokaler med en färgverkstad och vi har fått förtroendet att genomföra detta projekt på Totalentreprnad.  

GE

Byggtec har gjort hyresgästanpassningen i GE:s nya kontor i Saltängen.GE är ett globalt digitalt industriföretag med höga krav på utförande och standard i sina lokaler. Hyresgästanpassningen genomfördespå kort tid i ett tomt skal i en nyuppförd kontorsbyggnad intill Packhusgatan norr om Hamnbron.

Ytan omfattande cirka 2200 kvm fördelat på byggnadens samtliga sju våningar. Byggtec har deltagit i fastighetsbolagets arbete att certifiera kontorsbyggnaden enligt BREEAM–SE.

Magnentus Corner

Mitt i hjärtat av M-kvarteren har Magnentus genom en om- och tillbyggnad skapat det arkitektoniskt spännade Magnentus Corner. Byggnaden har bland annat fått tre nya våningar med yteffektiva kontorsytor och en takterass med utsikt över Norrköpings takåsar. I projektet bidrog vi med byggledare och platschef. Vi har även genomfört vissa av hyresgästanpassningarna. Efter om- och tillbyggnaden har Magnentus Corner cirka 3000 kvm uthyrningsbar yta.

Riksbyggen Område 205

I ett Partneringprojekt där VentPartner är huvudentreprenör medverkar vi genom att utföra byggnadsarbetena vid de ventilationsförbättrande åtgärderna i 349 st lägenheter. Beställare är Riksbyggen.

ICA Nära Ljura

Ny tillbyggnad och ny entré för ICA Nära Ljura. Tillbyggnaden rymmer förbutik där kunderna kan testa lyckan på spel och lotter, hämta och lämna post och paket samt återvinna returförpackningar. Projektet genomfördes samtidigt som butiken hade öppet vilket ställde höga krav på flexibilitet i byggprocessen samt säkerhet för kunderna.

Magnentus Building

Byggtec har, tillsammans med projektledare från Magnentus, arbetat med projektledning under hyresgästanpassningen av Luftfartsverkets nya kontorsytor i byggnaden. Ombyggnaden omfattade cirka 3500 kvm.

Magnentus Building är ett utmärkt exempel på en kreativ och nyskapande ombyggnad. Den slitna 70-talsbyggnaden har blivit en modern fastighet och erbjuder alla krav på funktion och design som dagens hyresgäster efterfrågar.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår