Referensprojekt

House of iDeal

I kvarteret Gripen händer det mycket. Vi har rivit ur en hel del ur det gamla huset som förut huserade Pub Wasa. Här kommer det så småningom att bli toppenfina lokaler för iDeal of Sweden. Uppdragsgivare är Magnentus.

Kv Bensinen

Vi uppför nya lokaler på Risängen i Norrköping för lager och kontor. Uppdragsgivare är Bronsfastigheter och projektet ska färdigställas under sommaren 2019.

DeGeer kliniken

I Kv Gripen bygger vi om för en ny tandläkarklinik som öppnar i början av 2020.

Överförmyndarenheten

I Kv Kronan bygger vi om ett våningsplan för Överförmyndarenheten. Inflyttning i december 2019.

Burgers & Bangers

Vi har varit med och byggt den fantastiska restaurangen Burgers & Bangers som ligger på Trädgårdsgatan i Norrköping. Den har en alldeles fantastisk miljö och underbar mat. Projektet färdigställdes hösten 2019.

ICA Smedby

ICA Smedby står inför en ordentlig om- och tillbyggnad som vi ska utföra på uppdrag av Rickard och Ann som också driver butiken. Projekteringen påbörjades vintern 2017-2018 och byggandet pågår från v32 2018 till våren 2019. Projektet utförs med ett partneringupplägg.

Magnentus Teleborgen, Kv Kronan 8

Magnentus fortsätter att utveckla innerstaden och vi är med på resan. Nu har turen kommit till den tråkiga betongfasaden i Kv Kronan 8 som får ett rejält ansiktslyft med stora fönsterpartier. Invändigt blir det lokalanpassningar av högsta klass. Projektet pågår hela 2018 och en bit in på våren 2019. 

Comfort Hotel Norrköping

Byggtec har förvandlat två av Norrköpings äldsta fastigheter till ett toppmodernt hotell. Comfort Hotel Norrköping invigdes våren 2016 och hade innan dess genomgått en komplex och omfattande om- och tillbyggnad för att uppfylla dagens höga krav på bland annat komfort, tillgänglighet och brand.

Projektet innehöll många utmaningar vilket ställde höga krav på både yrkesarbetare och projektledning. Särskilt ljud– och brandkrav är svåra att uppnå i gamla byggnader. Hotellet ligger dessutom vid en av Norrköpings mest trafikerade gator vilket ställer extra höga krav på ljuddämpning.

Magnentus City Corner

Vi har fått i uppdrag att utföra omfattande ombyggnad av kontorslokaler och fasader i Magnentus nya kvarter, Kv. Gripen. Projektet påbörjas i september 2017 och färdigställs under 2018.

Magnentus Tower

Magnentus Tower är ett stort projekt som med sin spektakulära fasad sticker ut i Norrköping. Det är ett kontorshus på 10 våningar som innehåller ca 6000 m2 toppmoderna kontorslokaler samt ett garage i källaren. Byggnaden har uppförts med stort fokus på miljön och är certifierad enligt Miljöbyggnad Guld.

I detta projekt har vi 3 st uppdrag. Vi har uppdraget som byggledare där vi bistår fastighetsägaren i hyresgästfrågor samt i de entreprenader som utförs. Vi har en platschef för hela projektet samt att vi på byggentreprenad utför alla hyresgästanpassningar.

Kv. Plinten 17

Vi bygger ny verkstad och kontor åt Roslagens Värmemontage AB. Detta är ett nybyggnadsprojekt där vi hjälpt till från första skissen. Projektet utförs i samarbete med Torpheimergruppen AB som är vår uppdragsgivare. Påbörjas under juli 2017 och färdigställdes i mars 2018.

Kvarteret Kronan

Genom att utnyttja den fria höjden på innergården och bygga ett parkeringsdäck i två plan lyckades vi skapa nya och välbehövliga parkeringsplatser i kvarteret Kronan. Innergården hade bara en trång infart så vi var tvungna att lyfta in de stora betongplattorna med tornkran från gatan. Dessutom ligger parkeringsanläggningen ovanpå ett skyddsrum med de utmaningar som det innebär. Totalt skapades 25 nya p-platser.

Kv. Kålfjärilen

Vi har fått i uppdrag att bygga nya lokaler åt Fukt- och saneringsteknik AB. På totalentreprenad utför vi detta uppdrag i samarbetsformen Partnering. Byggstart under augusti 2017 och färdigt under våren 2018.

GE

Byggtec har gjort hyresgästanpassningen i GE:s nya kontor i Saltängen.GE är ett globalt digitalt industriföretag med höga krav på utförande och standard i sina lokaler. Hyresgästanpassningen genomfördespå kort tid i ett tomt skal i en nyuppförd kontorsbyggnad intill Packhusgatan norr om Hamnbron.

Ytan omfattande cirka 2200 kvm fördelat på byggnadens samtliga sju våningar. Byggtec har deltagit i fastighetsbolagets arbete att certifiera kontorsbyggnaden enligt BREEAM–SE.

Magnentus Corner

Mitt i hjärtat av M-kvarteren har Magnentus genom en om- och tillbyggnad skapat det arkitektoniskt spännade Magnentus Corner. Byggnaden har bland annat fått tre nya våningar med yteffektiva kontorsytor och en takterass med utsikt över Norrköpings takåsar. I projektet bidrog vi med byggledare och platschef. Vi har även genomfört vissa av hyresgästanpassningarna. Efter om- och tillbyggnaden har Magnentus Corner cirka 3000 kvm uthyrningsbar yta.

Riksbyggen Område 205

I ett Partneringprojekt där VentPartner är huvudentreprenör medverkar vi genom att utföra byggnadsarbetena vid de ventilationsförbättrande åtgärderna i 349 st lägenheter. Beställare är Riksbyggen.

ICA Nära Ljura

Ny tillbyggnad och ny entré för ICA Nära Ljura. Tillbyggnaden rymmer förbutik där kunderna kan testa lyckan på spel och lotter, hämta och lämna post och paket samt återvinna returförpackningar. Projektet genomfördes samtidigt som butiken hade öppet vilket ställde höga krav på flexibilitet i byggprocessen samt säkerhet för kunderna.

Magnentus Building

Byggtec har, tillsammans med projektledare från Magnentus, arbetat med projektledning under hyresgästanpassningen av Luftfartsverkets nya kontorsytor i byggnaden. Ombyggnaden omfattade cirka 3500 kvm.

Magnentus Building är ett utmärkt exempel på en kreativ och nyskapande ombyggnad. Den slitna 70-talsbyggnaden har blivit en modern fastighet och erbjuder alla krav på funktion och design som dagens hyresgäster efterfrågar.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår